CrossFit Chania

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Το CrossFit είναι ένα ομαδικό πρόγραμμα γυμναστικής που αποτελείται από ασκήσεις της ενόργανης γυμναστικής, της ολυμπιακής άρσης βαρών, του στίβου και από πολλές άλλες ακόμα, οι οποίες εναλλάσσονται μεταξύ τους με αποτέλεσμα οι συμμετέχοντες να μη χάνουν το ενδιαφέρον τους και να γυμνάζονται σφαιρικά. Ο ασκούμενος καλείται να τις εκτελέσει με ένταση, έχοντας απέναντί του ως βασικό αντίπαλο τον χρόνο.

Είναι απλό και ξεκάθαρο.. Το CrossFit είναι για όλους!

Από μικρά παιδία μέχρι και ηλικιωμένους. Αυτό συμβαίνει γιατί οι λειτουργικές ασκήσεις είναι απαραίτητες για όλους μας. Είναι αυτές που θα μας βοηθήσουν στην καθημερινότητά μας, όποια και αν είναι αυτή.

 Οι διαφορές με τις συμβατικές μεθόδους είναι πολλές!!

  1. Τρόπος Προπόνησης: Στο CrossFit ο ασκούμενος γυμνάζει το σώμα του με λειτουργικές κινήσεις οι οποίες χρησιμοποιούν πολλές αρθρώσεις ταυτόχρονα και όχι απομονώνοντας μία μια τις αρθρώσεις και του μυς.  Γυμνάζεται λοιπόν με βάση την απόδοση και όχι με βάση την εικόνα του στον καθρέπτη. Η εικόνα είναι φυσικό επακόλουθο της προπόνησης και έρχεται από μόνη της.
  2. Βαρεμάρα: Ένα από τα πιο συνηθισμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν όσοι ακολουθούν κάποιο πρόγραμμα σε ένα συμβατικό γυμναστήριο είναι ότι με τον καιρό αρχίζουν να πλήττουν. Ξαφνικά χάνουν όλο το ενδιαφέρον τους και συχνά φτάνουν στο σημείο να εγκαταλείψουν την άσκηση. Εδώ λοιπόν έρχεται το CrossFit να τα αλλάξει όλα.  Παρέχει μία τεράστια ποικιλία ασκήσεων, κάνοντας έτσι την εκγύμνασή σας πιο ενδιαφέρουσα. Όταν έχετε στη διάθεσή σας μία ποικιλία ασκήσεων, μπορείτε να περιμένετε και μεγάλη ποικιλία προγραμμάτων.
  3. Ομαδικότητα-παρέα! Το λεγόμενο Crossfit Community  είναι αυτό που κάνει άλλη μια τεράστια διαφορά. Προπονούμαστε ομαδικά, κάνουμε παρέα μέσα και έξω από το γυμναστήριο. Γνωρίζουμε νέα άτομα. Ανυπομονούμε να πάμε στο γυμναστήριο για ένα λόγο ακόμα. Για να βρεθούμε και να προπονηθούμε με την παρέα μας.

 Είπαμε το CrossFit είναι για όλους, ένα παραπάνω όμως για τις γυναίκες!!

Οι γυναίκες έχουν ακόμα περισσότερα να κερδίσουν κάνοντας CrossFit. Με σωστή καθοδήγηση από τους προπονητές μπορούν να δυναμώσουν αρκετά, βελτιώνοντας την υγεία και την εικόνα τους. Έτσι θα μπορούν να ανταπεξέλθουν στην καθημερινότητα τους ακόμα πο εύκολα και ταυτόχρονα θα δείχνουν πιο ελκυστικές/Sexy.

Tip για γυναίκες: Οι περισσότερες λειτουργικές κινήσεις γυμνάζουν απίστευτα πόδια και γλουτούς!

Για οποιαδήποτε άλλη απορία για ποιο τμήμα είναι κατάλληλο για εσάς μπορείτε να ζητήσετε την βοήθεια μας από την reception του γυμναστηρίου μας.

Στο CrossFit Chania έχουμε χωρίσει τα τμήματα σε 3 επίπεδα.

  1. Το πρώτο επίπεδο είναι τα τμήματα Intro. Είναι φτιαγμένα για να υποδέχονται όλα τα νέα μέλη. Δίνουμε πολύ έμφαση στην τεχνική και δεν μας ενδιαφέρει η απόδοση στα τμήματα αυτά.
  2. Το δεύτερο επίπεδο είναι τα τμήματα Beginners τα οποία είναι για άτομα που έχουν μάθει τις βασικές τεχνικές και γυμνάζονται από 2μήνες έως 2χρόνια.
  3. Το τρίτο επίπεδο είναι τα τμήματα Crossfit All Levels, στα οποία γυμνάζονται άτομα που έχουν αρκετή εμπειρία με το CrossFit και προσπαθούν με την καθοδήγηση των προπονητών μας να βελτιωθούν ακόμα περισσότερο.

Για οποιαδήποτε άλλη απορία για ποιο τμήμα είναι κατάλληλο για εσάς μπορείτε να ζητήσετε την βοήθεια μας από την reception του γυμναστηρίου μας.

 Ανάλογα το τραυματισμό.

Μετά από συζήτηση με τους προπονητές μας γιατί η κάθε περίπτωση είναι διαφορετική. Συνήθως όμως, πολλά νέα μέλη έρχονται στο Box μας με παραπομπή γιατρού για να ξεπεράσουν τραυματισμούς. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η λειτουργική προπόνηση έχει τις ρίζες της στην αποκατάσταση τραυματισμών. Φυσιοθεραπευτές χρησιμοποιούσαν συχνά αυτή την προσέγγιση για να βοηθήσουν ασθενείς με κινητικές διαταραχές.

 

Αυτό είναι κάτι που ακούγεται συχνά. Όμως όταν ακούμε κάτι πρέπει να εξετάσουμε την πηγή του. Αυτό το ακούμε συνήθως από άτομα τα οποία έχουν δει μια άλλη πλευρά του CrossFit. Εχουν μπει στο πρώτο γυμναστήριο που απ’ έξω γράφει CrossFit ή επειδή ο γυμναστής που είναι μέσα τους λέει ότι αυτό κάνουν, μονό και μόνο για να εκμεταλλευτεί την εμπορικότητα του CrossFit και να μαζέψει συνδρομές. Χωρίς να έχει επενδύσει στο CrossFit και τις προπονητικές μεθόδους του. Είναι ακριβώς το ίδιο παράδειγμα σαν να χρειαζόμαστε ένα εξειδικευμένο γιατρό π.χ. καρδιολόγο και εμείς πάμε στον πρώτο γιατρό που βλεπουμε στο δρόμο μας.

Έτσι λοιπόν είναι πολύ εύκολο να καταλάβουμε ότι χωρίς σωστό περιβάλλον προπόνησης υπάρχει κίνδυνος τραυματισμού. Αν όμως πάμε σε κάποιο CrossFit Box με επαγγελματίες προπονητές, κατάλληλο εξοπλισμό και εκτελούμε όλα όσα μας υποδεικνύουν οι προπονητές και όχι κάτι το οποίο είδαμε στο διαδίκτυο, η προπόνηση μας είναι ασφαλέστερη και από μία βόλτα στο πάρκο.

1. Είναι χρέος σας να γνωρίζεται αν οι προπονητές που σας προπονούν είναι:

α) Γυμναστές από ΤΕΦΑΑ. Η φυσική αγωγή είναι μια επιστήμη πολύ σπουδαία για τον άνθρωπο συνεπώς δεν μπορεί να καλύψει κάποιος τις ανάγκες μας χωρίς να έχει σπουδάσει την φυσική αγωγή.

β) Αν έχουν δίπλωμα πιστοποίησης από την ίδια την CrossFit.  Αυτό μπορείτε να το τσεκάρεται εδώ  http://trainerdirectory.crossfit.com. Τα διπλώματα αυτά είναι τα μόνα που πιστοποιούν ότι κάποιος γνωρίζει τις προπονητικές μεθόδους και την γενική φιλοσοφία του CrossFit.

Μην εμπιστεύεστε λοιπόν όποιον σας παρουσιάζεται σαν προπονητής. Απλά ψάξτε το!

 Ψάξε μόνος σου τα επίσημα γυμναστήρια CrossFit εδώ: https://map.crossfit.com/

Ναι όπως θα διαπίστωσες και μόνος σου στο CrossFit Chania-CrossZone είμαστε το μόνο γυμναστήριο που κάνει CrossFit στα Χανιά!